Vi kan ikke lade være – AI er for spændende

I 1995 tænkte jeg at det der internet bliver stort, så jeg gik i gang med at kode. Det samme tænkte jeg for et par år siden om det der AI.

Pixelhuset opretter ny afdeling for at arbejde med AI – Datai er født …

I Pixelhuset har vi i nogle år holdt godt øje med udviklingen i AI. Og udviklingen de sidste par år har gjort at AI er langt mere tilgængeligt og mere modent, så faktisk alle typer af virksomheder nu kan begynde at få gavn af AI.

Grundstenen og den alt dominerende faktor i AI, er data og forståelsen af data og selve det problem du vil løse med AI. Det at lave AI-modellen er de sidste par år blevet en helt anden type af opgave, som er meget mere tilgængelig.

I dag kan du løse rigtig mange AI-opgaver med AutoML, hvor de store tech-selskaber stiller værktøjer til rådighed, som ”blot” skal fodres med de rigtige data og så kommer der en AI-model ud i den anden ende. Så nemt er det ikke altid ….

Måske kan mere end 80% af alle AI-opgaver i dag løses med AI-modeller skabt gennem AutoML, og i det mindste bør de fleste AI-projekter starte med at bruge AutoML. Så kan du hurtigt at få erfaring med den data der er indsamlet, og se om det er muligt at få nogle hurtige brugbare test-resultater.

Har du spørgsmål?

Ring til os på 7022 1655 og lad få en uforpligtende snak.

Kontakt os

En god AI-model gør det ikke alene. AI-modellen skal hele tiden tilpasses så den er optimeret til den data som indsamles i dag og i morgen. Så det kræver at du automatiserer alle de processor du nu kan, således at AI-modellen vil virke mere intelligent.

Kernen i AI i dag er forståelse af data og det problem det skal løse og automatisering af indsamling af data, test og aktivering af nye AI-modeller i produktion. Så det kræver ikke længere at du har en Phd. for at arbejde med AI.

Jeg har arbejde med data og forståelse af data siden midt 90erne, og jeg stødte første gange på automatisering i 2006, hvor jeg arbejdede på NTF (Navision Test Framework) på Microsoft i Vedbæk.

Så for mig ligger det at arbejde med AI lige til højrebenet og jeg glæder mig rigtig meget til at fokusere på AI i fremtiden.

Som start er vores AI-afdeling en del af Pixelhuset. Over tid vil vores AI-afdeling få sit eget CVR-nummer. Vi kalder vores AI-afdeling for Datai.

Navnet er en sammensætning af Data og AI. I selve logoet kan du næsten se hvor meget data fylder i arbejdet med AI.